TBR списък

4:05 PM

Понеже имам неприятния навик да започвам много книги наведнъж, реших в крайна сметка да направя списък с книгите, които съм започнала/мисля да започна, и, което е по - важно, да изпълня този списък.

И тъй като си го кътам за себе си, едва ли ще се мотивирам достатъчно, реших да го направя публичен, с уговорката, че вероятно ще ми отнеме месеци.

1. The Secret History - препрочитам я в момента, но определено си струва, откривам неща, които при първия прочит не съм забелязала. И познайте какво: все още си е толкова завладяваща и ми се гади от нея по онзи хубав начин.

2. We Were Liars - прочетох прекалено противоречиви мнения за нея, за да я подмина, и вече дори съм си я изтеглила.

3. Fahrenheit 451 - тази я преполових миналия месец и съм влюбена в нея, но ми се наложи да я оставя на заден план за известно време. Планирам да я завърша все пак.

4. A Clockwork Orange - също я започнах миналия месец, по време на едно доста дълго пътуване, но се оказа изключително тежка и затормозяваща книга, която ми е трудно да харесам поради някои причини, и все пак имам чувството, че до края ще я заобичам.

5. The Luminaries - бях си я набелязала още през октомври, мислех да си я взема със стипендията, но Хеликон я нямаха и все пак я изтеглих и смятам, че прекалено дълго я отлагах. Също е доста обемна, но ме привлича твърде силно.

6. Quidditch through the Ages - гледа ме любящо от рафта и сърце не ми дава да я отлагам повече.

7. Rivers of London - отдавна съм я изтеглила, но наскоро ми попадна в goodreads и ме впечатли, и реших да я кача по - нагоре в списъка си с приоритети.

8. The Picture of Dorian Grey - започнах я преди 5 - 6, ако не и повече, години, и осъзнах, че съм прекалено малка, за да ми хареса, но напоследък все по - често изпитвам нуждата да я прочета, няма да отлагам повече.

9. Hatter's Castle - обещала съм да я прочета, препоръчана ми беше от важен човек, а и звучи интригуващо. Съжалявам, че е толкова надолу в списъка, но е също доста обемна.

10. The Maze Runner - да, още не съм я чела, да, ще променя това.

В зависимост от скоростта, с която чета, или ще ми се наложи да чета "Тютюн" и "Железният светилник", или ще имам време за още нещо след като приключа с тези.

За първи път пробвам да чета така, в точно определен ред и по една книга, а не по няколко наведнъж, но напоследък съм толкова заета, че ако не пробвам това, не виждам как ще имам време да завърша която и да било книга изобщо.

Пожелайте ми късмет.

You Might Also Like

1 comments

  1. Аз също не съм чела "451° по Фаренхайт" все още, но пък минах "Портокал с часовников механизъм" и го заобичах по един ужасяващо мазохистичен начин. Дистопиите ме унищожават, но конкретно в тази книга не мога да не обърна внимание на изцяло новия диалект, който създава - обичам го като литературен похват, който предизвиква чувство на емпатия у читателя, макар героят да не е добър. А за Уайлд ще замълча - стилът му на писане ми е сред любимите.
    А за останалите книги в списъка, смятам да ги добавя и в моя такъв за бъдещи четива (няма пък да чета само Джоузеф Конрад за университетските си задачи, пък).

    Късмет! <3

    ReplyDelete